The Necronomicon Wiki
Advertisement

Schets afkomstig van The Snowbird’s Organization

Bardin is een klein dorpje verstopt tussen de dennen in het moeras ten noorden van Palatka dat ligt aan Highway 17, Putnam County Florida, waar een legende bestaat dat de beboste gebieden worden bewaakt door het waakzame oog van een Bigfoot-achtig wezen, genaamd de ‘Bardin booger, Booger-boo of Booger-man.’ Een lokale country zanger met de naam Billy Crain eheeft zelfs een lied gecomposteerd over het beest, genaamd “The Bardin Booger’s Christmas Wish.”

Enorme voetsporen waren gevonden, maar van geen van allen zijn gipsafdrukken of foto’s gemaakt. Grapjassen hebben misbruik gemaakt van het fenomeen door voetafdrukken te vervalsen en deze te verkopen als attractie, samen met bekers en t-shirts. volgens Moran en Sceurman’s “Weird U.S”. boek is de Bardin Booger zo groot als een beer, met een varkensneus, een lange, rode tong die uit zijn mond hangt langer dan mogelijk is.

Ontmoetingen[]

Phillip Wilkinson zegt dat zijn broers en hun vrienden aan het werk waren in de zomer rond 1998. De omgeving van het hooiveld waarin ze werkten was dicht bebost. Wilkinson zegt dat zijn broers iets bij de bosrand gezien hadden. Zij zeggen dat het een skunk-aap was, een “lange donkerharige man”. De man waarvoor ze werkten had een pistool, en op off-road voertuigen zetten zij de achtervolging in op het wezen. De man trok zijn pistool, maar kon niet vuren omdat hij niet goed werd van de rottende stank van het monster. Het beest vluchtte het bos in en de mannen besloten het met rust te laten en terug te gaan met hun werk. Het gebied van deze ontmoeting is gelokaliseerd in Bardin. De omgeving van Bardin is nat en drassig met dikke dennenbomen en vele moerassen.

Wilkinson bekritiseert dit verhaal: “Er zijn vele ontmoetingen geweest rond Bardin en laat mij je verzekeren dat niemand denkt dat ze te maken hebben gehad met de Bardin Booger! Ik denk dat het een verzonnen verhaal is voor publiciteit. In ieder geval heb ik de legende en informatie over dit soort wezens onderzocht, en ik laat je weten dat ze in Bardin zitten. Als ik er eentje maar lang genoeg in het oog heb, schiet ik het neer. En het zal me lukken ook, omdat ik een jager ben. Ik heb veel vreemde geluiden gehoord in het bos, maar ben er zelf nog nooit eentje tegengekomen, maar ik hoop dat het ooit gaat gebeuren...”

Ooggetuige Doug Crew, een inwoner die al een lange tijd in Bardin woont zegt dat hij op een nacht met twee jonge vrouwen in zijn truck zat toen het voertuig ineens gevaarlijk begon te trillen. “...de beste manier hoe ik het kan omschrijven is dat het eruit zag als een hond die zijn natte pels uitschudde.” legt Doug uit na het incident.

Bardin Booger Headquarters[]

Het hoofdkwartier met alles gerelateerd aan de Bardin Booger is Bud’s Grocery. Bud Key, eigenaar van de Bud´s Grocery, in het Bardin, verkoopt t-shirts met het beeld van het vermeende monster. Henry Conley, schrijver van de Midlife review blog vermeldt dat “...het er niet uitziet als een kruidenierswinkel of buurtwinkel. Het ziet er uit als een ouderwetse garage en een winkel voor auto-onderdelen. Het ‘hoofdkwartier’ is niets meer dan een winkel voor auto-onderdelen, maar de paar schappen met voedsel en een koelkast, maken het een buurtwinkel. Aan de muur hangt een oude pagina uit een krant met een artikel over de Bardin Booger. Toen Conley in de winkel stond, haalde Bud Key een envelop tevoorschijn met meer nieuwsartikelen, kopieën uit boeken en andere artikelen.

Bronnen[]

  1. http://www.bigfootencounters.com/creatures/bardin_booger.htm
  2. http://henryconley.wordpress.com/2010/02/10/mystery-of-the-bardin-booger/
Advertisement