FANDOM


BeastofExmoor1

Het Beast of Exmoor (Exmoor Beast) is een cryptozoologische kat-achtig wezen die terreur onder de schapen sloeg in de velden van Exmoor in de provincies Devon en Somerset in het Verenigd Koninkrijk.

Uiterlijk en karakterEdit

Veel mensen zeggen dat het Beast of Exmoor lijkt op een zwarte panter of een poema met een lange staart. Het zou ongeveer 1,20 meter hoog en anderhalf tot 2 meter (van staart tot neus) lang zijn. Omdat het vele schapen heeft verscheurd, zal het beest waarschijnlijk levensgevaarlijk zijn. Sceptici zeggen dat het beest waarschijnlijk ontsnapte uit de kluiten gewassen katten en honden zijn.

WaarnemingenEdit

De eerste waarnemingen begonnen in 1970 toen enkele mensen vluchtige blikken opvingen van het beest. In 1983 kreeg het nationale aandacht toen een uit South Molton afkomstige boer, Eric Ley, meldde dat er ongeveer 100 schapen werden gedood door fatale keelverwondingen en verscheurd waren. The Daily Express loofde toendertijd een beloning uit voor het beest. Het beest joeg angst aan bij boeren en toeristen. Vele beloningen die werden beloofd, safari's en expedities - waarvan een werd georganiseerd door de Royal Marine - faalden om het beest te pakken te krijgen. Schapen en andere boerderijdieren bleven mysterieus geslacht worden in Exmoor.

In 1980 werd het beest werd verantwoordelijk gehouden toen vele schapen dood werden gevonden. Het leger werd ingeschakeld om het beest te vangen of neer te schieten. Het werd niet gevangen en men bleef sporen vinden en het beest zien. Tot op heden worden gebeurtenissen die in het wild plaats vinden die niet verklaard kunnen worden toegewezen aan het mysterieuze Beast of Exmoor.

In 1988 beval het Ministerie van Landbouw de marine, na toegenomen meldingen van dood vee en waarnemingen van het beest, om scherpschieters de heuvels van Devon in te sturen - en hoewel sommige mariniers zeggen dat zij het beest vluchtig hebben gezien werden er geen schoten gelost en vee bleef gedood worden. Uiteindelijk werden de mariniers teruggetrokken uit het veld, waarna de aanvallen op schapen flink toenam.

Het Ministerie bleef het probleem bestuderen tot na 1990, om tot de conclusie te komen dat het beest waarschijnlijk een mythe of een hoax was, en dat de waarnemingen van het Beast of Exmore waarschijnlijk inheemse dieren waren.

Article-1109174-02FBA4E4000005DC-45 468x312
Article-1109174-02FC9B2F000005DC-464 233x236
In 2003 beweerde de Daily Mail dat er een kadaver van een grote katachtige was aangespoelt bij Croyde Bay, North Devon. Een vrouw meldde dat zij de resten had gevonden van een wezen die zo groot was als "een kalf met hondachtige tanden". Er waren duidelijk een staart en tanden te zien volgens sergeant Jeff Pearce en Chris Tucker vsn het Peace Corps die werden belast met het onderzoek van het kadaver. "Het ziet er bijna naar uit dat dit het Beast of Exmoor is", zegt een wijfelende Pearce. "Het is maar vijf mijl weg naar Exmoor vanaf hier, het kan makkelijk hier naar toe gedreven zijn". Tucker voegde toe: "Het kadaver is zeker een anderhalve meter lang en heeft een zwarte vacht. Met die tanden ziet het er zeker beestachtig uit." Helaas voor de boeren was de uitslag van het onderzoek dat het een Grijze Zeehond betrof. De ontbinding had zijn flippers weggerot waardoorer botten te zien waren die er uit zagen als ledematen.

BronnenEdit

  1. http://exmoorencyclopedia.org.uk/contents-list/34-b/125-beast-of-exmoor.html
  2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1109174/Is-Beast-Exmoor-Body-mystery-animal-washes-beach.html
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.