The Necronomicon Wiki
Advertisement

SkunkApe.jpg

De Skunk-Aap (Skunk Ape, Myakka ape (naar het Myakka State Park waar het veel is gezien) , stink ape) is een cryptozoologisch wezen dat zou ronddwalen in de bossen van Florida. Kenmerkend voor de Skunk-Aap is zijn vreselijke stank, welke soms wordt beschreven als de geur van zwavel of rotte eieren. Aan dit feit heeft hij zijn naam te danken. Sommige mensen associëren hem met Bigfoot.

Uiterlijk en karakter[]

Aan de hand van ooggetuigen en beschrijvingen van de Skunk-Aap zou het beest ruim 200 kilo wegen en 1,80 tot 2,00 meter lang zijn. In bijna alle verklaringen van ooggetuigen heeft het beest een oranje-bruine vacht. de stank die het wezen afscheidt wordt beschreven als de geur van rotte eieren of methaangas. Waarschijnlijk omdat het wezen, zoals sommigen zeggen, zich verstopt in de holen van alligators gevuld met moerasgas en rottende kadavers van dieren.

Waarnemingen[]

Er was een golf van waarnemingen in 1970, waarbij bij haast alle verhalen het beest wordt beschreven als een 2 meter hoge stinkende aap (Hoewel in Bigfoot waarnemingen ook vaak een stank wordt beschreven, die van de Skunk-Aap zou veel penetranter zijn). De waarnemingen werden schaarser in de volgende 30 jaren en escaleerde weer in 200 waarbij de meeste kwamen uit het Ochopee gebied.

  • In augustus 2004 reed Jennifer Ward, moeder van twee dochters die op de achterbank lagen te slapen, op een ruige weg in het zuiden van Florida. De zon ging onder en ze was op weg naar huis toen iets aan de kant van de weg haar aandacht trok. Ze dacht dat het een soort dier was, maar kon niet precies zien wat het was. Ze ging stapvoets rijden om te kunnen zien wat het was. Het leek iets groot dat probeerde in de greppel langs de weg te kruipen Toen ze het naderde merkte het beest haar op en ging op zijn achterpoten staan. dit was het laatste dat Ward zich herinnerde. "Toen het mij zag, was het net zo verbaasd als ik was.", vertelde ze tegen de Sun-Sentinel. "Het was bijna donker, maar ik kon het duidelijk zien".
  • De foto van Doerr

    Een groep mensen die een begeleide tour door een moerasgebied hadden beweerden dat er een grote harige primaat langs de oever van het moeras liep. Al snel zei een lokale brandweercommandant, genaamd Vince Doerr, dat hij het beest over de weg zag lopen dich bij zijn huis. Voordat het het moeras inliep, kreeg hij het voor elkaar er een foto van te nemen. Omdat de aap in de verte staat, was de foto helaas geen overtuigend bewijs. Doerr beweerde later zelfs dat hij vermoedt dat het iemand in een gorillakostuum was.
  • Een twijfelachtig verhaal over de Skunk-Aap is dat er een levend was gevangen door het Amerikaanse leger en om onbekende redenen gevangen wordt gehouden in een geheime kluis in Everglades National Park. Volgens het verhaal ontsnapte de Skunk-Aap uit zijn gevangenis en vluchtte weer het wild in.

De jacht[]

Twee namen die steeds terugkomen bij het onderzoeken van de Skunk-Aap zijn Loren Coleman en David Barkasy. Loren Coleman is cryptozoologist en David Barkasy is eigenaar van reptielenkoopcentrum Silver City Serpentarium in Sarasota. Barkasy was een van de eersten die de foto's in handen kreeg.

"Dit is de mogelijkheid om iets nieuws te vinden", vertelt Barkasy over zijn jacht op de Skunk Aap. "Ik weet niet of er iets is daarbuiten, maar hoe meer ik hoor, des te meer raak ik geinteresseerd." Barkasy heeft meer dan 30 nachtelijke trips gemaakt naar het bos ter oosten van Florida in de hoop het beest te vinden. Hij en zijn vrienden bonden appels (volgens sommige meldingen een geliefde maaltijd van de Skunk-Aap) met vislijn vast in de bomen en zaten in het donker te wachten tot er iets gebeurde. Sommige nachten gebeurde er niets. Een aantal nachten lieten ze zich het bos uitjagen door iets dat in de bosjes zat.

"We zaten gewoon te wachten en maakte vogelgeluiden, en soms rook je iets als dode dieren, waarna we takken hoorden kraken. Het zou een beer of een coyote geweest kunnen zijn, wie weet?", zegt Barkasy. Op zijn laatste expeditie werdt Barkasy door een state ranger verteld dat hij het gebied moest verlaten. Het bleek dat het land waar hij op jaagde werdt eigendom was van Southwest Florida Water Management District en beheerd door het Myakka State Park. Om er in de avonduren te mogen zijn moest hij speciale toestemming hebbe, welke hij nog niet heeft bemachtigd. Barkasy geeft aan dat hij het wel van plan is om warmtegevoelige camera's te plaatsen. "Ik wil weten wat ons het bos heeft uitgejaagd. Er zijn daar niet veel dieren die je achtervolgen."

Myakka Ape foto's[]

In 2000 werden twee foto's van de vermeende aap genomen en anoniem verstuurd naar de Sarasota Sheriff's Department (Sarasota's Sheriff afdeling) in Florida. bij de foto's zat de brief van een vrouw die beweerde de foto's te hebben genomen aan de rand van haar achtertuin. De fotograaf beweerde dat de aap op drie verschillende nachten haar tuin was ingeslopen om appels te stelen uit een tobbe op haar veranda. Ze was ervan overtuigd dat het een ontsnapte Oran Oetang was. De politie werdt meerdere malen naar het huis gestuurd, maar toen ze daar aankwamen was de aap al weg. De foto's werden door Bigfoot enthousiastelingen verwelkomd als "Skunk-Aap foto's".

De brief die bij de foto's zat.

Loren Coleman heeft de Myakka-zaak veelvuldig bestudeert en gelooft helemaal in dat wat gefotografeert is geen kostuum of ontsnapt dier is. Hij richt zich op het vinden van de fotograaf zodat hij uit kan vinden waar de Skunk-Aap precies geweest is en die plek kan bestuderen.

Barkasy helpt. Hij heeft uitgevonden dat de foto's in de herfst van 2000 waren genomen en in december, hetzelfde jaar nog, waren afgedrukt in een fotoservice bij de kruising tussen Fruitville en Tuttle Roads. Barkasy wilt de oudere vrouw vinden die de foto's heeft gemaakt die anoniem wilt blijven omdat ze "geen drukte of mensen met geweren" rond haar huis wilt hebben.

Bronnen

  1. www.en.wikipedia.org/wiki/skunk_ape
  2. http://www.lorencoleman.com
  3. http://www.floridaskunkape.com
  4. http://paranormal.about.com/od/bigfootsasquatch/a/aa112204_2.htm
Advertisement